Lizanne Swaager Schoonheidsspecialiste
Relax.. Beauty... Happyniz

   

PUURR heeft de volgende 4 gezichtsverzorgingslijnen
AgE, voor de gemengde of ouder wordende huid
Organic, voor de droge, oudere of (zeer) gevoelige huid, met biologische ingrediënten zonder alcohol of parfum
SenSe, voor de jongere, vochtarme of licht gevoelige huid
PuRe, voor de jongere, vette (onzuivere) acné huid
PUURR AgE (alle ages, gemengde of ouder wordende huid)

De huid wordt ouder. Hier ontkomt niemand aan. Door genetisch bepaalde aanleg heeft echter lang niet iedereen evenveel last van zichtbare ouderdomsverschijnselen. Op middelbare en latere leeftijd verzwakt het bindweefsel van de lederhuid. Deze bestaat hoofdzakelijk uit collageen en elastine vezels. De collageen vezels verliezen hun elasticiteit en het vermogen om water te binden neemt ook af, waardoor de huid zichtbaar droog en rimpelig wordt. De AgE Lijn bevat o.a. de volgende actieve werkstoffen:

Een compleet natuurlijk complex van amino- en tetrapeptiden dat de huideigen herstel processen effectief stimuleert. Het activeert van binnenuit de aanmaak van collageen, fibronectin en hyaluronzuren en voorziet hiermee in een unieke anti-aging werking. Recente tests met dit complex toonde aan dat binnen enkele weken gebruik, de huid een gladder aanzien heeft.

• Natuurlijke Retinol ( Vitamine A-zuur) is een krachtige anti-oxidant en bevordert de celdeling waardoor het helpt om gezondere huidcellen te houden en te krijgen. Omdat het daardoor ook de structuur van de huid verbetert kan het in een voldoende hoge dosis de gevolgen van veroudering van de huid vertragen. Het vult bovendien de werking van het amino- en tetrapeptidencomplex uitstekend aan.

• Shea Butter is rijk aan vitaminen A, E en allantoïne en dit maakt Shea butter een aantrekkelijke actieve werkstof. Het hoge lipiden-gehalte zorgt ervoor dat de boter de huid soepel houdt en vochtverlies voorkomt. Shea butter functioneert ook als een zogeheten natural moisturizing factor. Dit houdt in dat het helpt de buitenste beschermlaag van de huid intact te houden en vochtverlies door verdamping voorkomt en het vocht vasthoudt in de bovenste huidlaag.

• Amandelolie is een milde vette olie die door persing gewonnen wordt uit amandelen. De olie is van nature rijk aan verzadigde en onverzadigde vetzuren en vele vitaminen. Het verzacht de huid en maakt de huid gladder. De hydraterende en beschermende werking van amandelolie is verder een belangrijke toegevoegde waarde.

PUURR Organic (droge, oudere of (zeer) gevoelige huid) 

Een nieuwe lijn gebaseerd op biologische ingredienten zonder alcohol of parfum.
Zeer geschikt voor de meest gevoelige huidtype's.

Bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen en voedingsstoffen die meer doen voor de huid. Ze beschermen, herstellen en vertragen de huidveroudering:

Met o.a. Aloë Vera, Kokosnootolie, Sheabutter, vitamine E en Squalane . Deze laatste zorgt voor het herstel van de natuurlijke balans, houdt vocht vast, vermindert rimpels en hersteld de elasticiteit van de huid.

PUURR Organic is 97% natuurlijk !

PUURR SenSe (jongere, vochtarme of licht gevoelige huid)

De droge en gevoelige huidtype’s komen zowel vet als vocht tekort. Het heeft een fijne structuur en is doorzichtig, vlekkig en fragiel. Er kunnen fijne zichtbare lijntjes voorkomen. Het beschadigt gemakkelijk. Samenvattend dus best een lastig huidtype. Gelukkig biedt de natuur ook hier weer uitkomst met tal van heilzame ingrediënten. De SenSe lijn bevat o.a de volgende actieve natuurlijke ingrediënten: 

• Aloë Vera gel is een zuivere gel die al vele eeuwen bekend staat om de heilzame werking. De gel heeft unieke eigenschappen als het gaat om het vasthouden van vocht. Doordat de gel gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, wordt de huid krachtig gehydrateerd. Naast de hydraterende werking, verkoelt en kalmeert de gel en helpt het mee om irritaties te verhelpen.

• Groene Thee Extract krachtige antioxidant die de huid beschermt, en celdeling bevorderend werkt.

• Panthenol is een voorloper van vitamine B, dat een centrale rol speelt bij de celstofwisseling in de huid. Het toegepaste D- panthenol wordt goed door de huid opgenomen en wordt door ons huidorgaan in essentiële bouwstenen omgezet. Panthenol draagt zo bij aan huidverjonging en herstel. Panthenol bezit tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, zodat de vochtigheidsgraad genormaliseerd kan worden. Het heeft een kalmerende werking.

PUURR PuRe (jongere, vette (onzuivere) acné huid)

Is een huidverzorgingslijn die speciaal is ontwikkeld voor het zuiver houden en verzorgen van de jonge (probleem) huid. Milde zuiverende en ontstekingsremmende ingrediënten zijn opgenomen in zachte verzorgende basisformules.

• Kamille is rustgevend, helend, verzorgend, ontstekingsremmend en remt de bacteriegroei.

• Bisabolol is een werkzame stof uit kamille. Werkt ontsmettend en ontstekingsremmend. Daarnaast gaat ze irritatie tegen.

• Salicylzuur verweekt de hoornlaag van de opperhuid. Zorgt voor een gladde huid en voor minder verstopte poriën.

• Vitamine E is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen en blijft een mooie gezonde huid behouden.

• Farnesol is een werkzame stof uit anijs of jasmijn met een antibacteriële werking. Remt kleine huidontstekingen en helpt hierdoor om de acné te verminderen.

Let op! Gebruikt u alle drie de producten van de PuRe lijn dan heeft u kans dat de huid wat uitdroogt. Combineer dan evt. met de SenSe Day & Night crème.

PUURR STAPPENPLAN

STAP 1: REINIGING (cleansing milk/mousse/oil en tonic/lotion)

STAP 2: SERUM

STAP 3: DAG&NACHT CRÈME

STAP 4: EXTRA BESCHERMING/VOEDING (overdag PUURR Sun Daily SPF 30 of PUURR Look Minerale make-up en voor de nacht Intense Force 2 argan oil of de Intense facial oil evt. i.c.m. hyaluron concentraat voor optimaal resultaat.

EXTRA'S NAAST HET STAPPENPLAN: scrub, fruitzuurpeeling, lysing of exfoliant lotion om de huid te ontdoen van dode huidcellen. Deze vormen een barrière laag en houden zo de voeding van een serum of crème tegen. De huid zal er vaal en dof uit gaan zien en poriën raken verstopt met evt. onzuiverheden tot gevolg. Dus de hoornlaag dun en schoon houden! Als je de huid toch een extra dieptereiniging geeft met een scrub, geef het dan gelijk extra voeding d.m.v. een masker! 


PUURR Rituelen: 

ZeN Ritueel: 

Uniek aan een PUURR Zen Ritueel is dat we beginnen met een ontspanning d.m.v. een intromassage , een combinatie van warme kruidenstempels en Tui-na (drukpunt) massage van de schouder en nek. Tijdens de gezichtsbehandeling blijven de kruidenstempels lekker warm in de nek staan en gebruiken we ze ook bij de gelaatsmassage. Tijdens de inwerktijd van het gezichtsmasker voeren we een hoofdhuid-, oor- en voetdrukpuntmassage uit.

Spa Ritueel: 

Bij dit ritueel begint de behandeling met een heerlijke rugscrubmassage van Lemongrass/Mint, Lavendel of Honey/Rose. We scrubben de rug en geven hem een korte ontspannende relaxmassage. Daarna draai je je om en beginnen we met de gezichtsbehandeling. Tijdens de inwerktijd van het masker kun je kiezen voor een handmassage.

 

Detox Ritueel

Een behandeling waar het niet alleen om de reiniging van de buitenkant gaat maar ook om de binnenkant. We beginnen deze behandeling met een geurreis waarbij je op een unieke manier kiest uit 1 van de 3 aromamixen die we tijdens de behandeling gaan gebruiken: Relax, Balance of Vitalize.  Vervolgens voeren we een rugscrubmassage uit met de Rhassoul Treatment (scrub en ontgiftende pakking 2 in 1) en dekken we de rugpakking af met folie. Deze rugpakking werkt gedurende de gehele gezichtsbehandeling in. Tijdens de inwerktijd van het gezichtsmasker kun je ervoor kiezen om de handen met de Rhassoul Treatment te laten scrubben en even te laten inwerken.

 

Retreat Ritueel

Retreat = terugtrekken, maak tijd voor jezelf en ontspan...! Een ritueel die een extra ontspannende werking heeft door de lavendel en preventief werkt voor een goede gezondheid door gebruik te maken van magnesium. We maken stempels gevuld met lavendel en magnesiumvlokken en verwarmen deze. Hiermee doen we een relaxing nerve intromassage van de rug. Na de reiniging met de vapozone volgt de Hydra Treatment (gelaatsmassage en masker in 1 m.b.v. warme lavendel/lijnzaad stempeltjes). Tijdens de inwerktijd van het crème of alginaat gezichtsmasker voeren we een ontspannen massage uit van de onderbenen en voeten m.b.v. de stempels en manueel. Daarna laten we de stempels onder de voeten staan voor verdere magnesium opname en een ontspannen warmtegevoel. De magnesium kan een tintelende sensatie geven, we sluiten daarom af met een verzachtende Retreatmassage met Retreat oil (amandel, argan en lavendel).

Aroma Ritueel

Een nieuw geboren ritueel in 2021 waarin de heerlijke aromageuren/essentiële oliën gedurende de hele behandeling centraal staan. We beginnen met een ontspanning d.m.v. een intromassage , een combinatie van warme kruidenstempels met aroma naar keuze en Tui-na (drukpunt) massage van de schouder en nek. Ook de Hydra Treatment met lavendel/Lijnzaad stempeltjes komt in deze behandeling aan bod. Tijdens de inwerktijd van het gezichtsmasker voeren we een ontspannen massage uit van onderbenen en voeten.

PUURR Treatments:

De Treatment begint bij PUURR altijd met ontspanning door een intromassage van het gekozen ritueel. Daarna beginnen we met reiniging van het gelaat, hals en decolleté. De reiniging en peeling passen we toe onder de vapozone (stoomapparaat). Deze verweekt de hoornlaag en het zuur van de peeling geeft een diepere werking. De warmte van de stoom zorgt voor een betere doorbloeding zodat ook de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. De verschillende Treatments staan omschreven onder kopje "Treatments".

Hydra Treatment:

Warme stempeltjes gevuld met Lijnzaad (zeer hydraterend) en Lavendel (zeer ontspannend).

Lijnzaad is een echt wonder zaadje, rechtstreeks uit de natuur.

Het is gemaakt van vlas en is rijke bron aan Omega 3 en 6.
Verder zitten er stoffen als magnesium en calcium verstopt in de kleine zaadjes.
Lijnzaad is dus niet alleen om te eten! Lijnzaad kan je huid een oppepper geven, er komt een voedende olie vrij bij het verwarmen en werkt zeer hydraterend. Een heerlijke masker/massage in 1 met deze verwarmde lijnzaad/lavendel stempeltjes.

Skin Improvement: 


Acid Peel  

Haalt uw nieuwe huid tevoorschijn en maakt hem glad en stralend!
Wat doet een fruitzuurpeeling voor uw huid?
 Het is een methode om de lagen van de huid op te frissen, op te lichten en de celgroei te versnellen. Het stimuleert de dikte van de huid en het collageen gehalte en verzacht storende rimpeltjes en pigmentvlekjes.
Er zijn meerdere fruitzuurpeelings te krijgen van verschillende merken, veelal van een hoog percentage, en deze worden heel kort op de huid aangebracht maar irriteren de huid meer dan dat ze daadwerkelijk resultaat geven. Wij werken met 10% AHA en d.m.v. de softmask laten we de peeling max. 10 min. inwerken waardoor hij langzaam en dieper zijn werk kan doen met meer resultaat zonder irritatie.
        

Alginaat masker

Er zijn twee soorten alginaat maskers: “Vitamine C” en "AgE Lift”.
Alginaat is een hydrofiel polymeer dat gemaakt wordt uit zeewier. Het hoofdbestanddeel is alginezuur, een polysaccharide, opgebouwd uit mannuronzuur en guluronzuur, door deze bestanddelen heeft het een super sterke antibacteriële werking.

De alginaat face maskers zijn in poedervorm en verhardt na het mengen met  de juiste hoeveelheid vloeistof in een rubberachtige consistentie waardoor dit alginaat masker gemakkelijk te verwijderen is.

De algen in de alginaat gezichtsmaskers voor het gezicht zijn wel 10 maal voedzamer aan mineralen, algen, vitamine A ,B en C, dan de crème gezichtsmaskers. 
Uniek aan de PUURR Intense Maskers is dat we deze mengen met water en Hyaluron Concentraat, voor meer intensiviteit brengen we onder het masker ook het Hyaluron Concentraat op het gezicht en hals aan.
Doordat het masker de huid afsluit dringt deze meer in de huid voor meer voeding en dus een gladder resultaat.

Intense AgE Lift Alginaat mask

Een masker met natuurlijk Retinol (Vitamine A) welke de celvernieuwing bevordert. Het effect van de Retinol wordt versterkt door de aanwezige Vitamine E die als sterke anti-oxidant fungeert. Resultaat: een mooie glanzende en stralende huid.Intense Vitamin Alginaat mask

Een masker voor een beschermende werking met extra Vitamine C voor het tegengaan van radicale reacties, ondersteund de collagene werking en bevordert de celvernieuwing. Resultaat: een mooie glanzende en stralende huid.

E


Dermaroller (evt. i.c.m. Hyaluron concentraat voor optimaal resultaat!) 

De dermaroller is speciaal om veroudering (rimpels, verslapping), littekens en een oneffen huidreliëf te behandelen en te verbeteren. Een dermaroller wordt gebruikt om uw huid dikker te maken door het regeneratieproces van de huid te stimuleren. En dit is precies wat de huid nodig heeft om rimpels en littekens te verminderen! De naalden zetten de huid aan om collageen -en elastineproductie te stimuleren. Naast de gestimuleerde collageenproductie helpt de dermaroller ook met het beter gebruiken van uw huidverzorgingsproducten. De minuscule gaatjes die de dermaroller creëert tijdens de needling helpt bv. het Hyaluron concentraat te absorberen tot diep in de huid waardoor deze nog meer resultaat zal geven. Een vollere en frissere huid!

De Titanium Dermaroller bevat 540 naalden. De 540 naalden zijn verdeeld over 9 bladen van 60 naalden en heeft 0.5 mm naaldjes deze is geschikt voor fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige (acné) littekens, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. Doordat de Titanium Dermaroller 540 nog meer kleine openingen in de huid maakt, wordt de aanmaak van collageen nog meer gestimuleerd. De gevoeligheid is ook veel minder dan bij gebruik van dermarollers met 192 naaltjes omdat het meer kleine naaldjes bevat.

PUURR Bindweefselrollers

Door gebruik van de PUURR Bindweefselrollers stimuleren we het onderhuids bindweefsel. Zo worden de fibroblasten versterkt en de aanmaak van ons eigen collageen en hyaluronzuur bevordert. Voor een steviger, volle en frisse huid. Het stimuleert ook de doorbloeding. Dus betere opname van de voedingsstoffen!

Perfecte combi om ervoor het intensieve Age serum aan te brengen. Deze wordt direct door de huid opgenomen waardoor je betere grip hebt op de huid met de rollers.

Voor een echte Booster van de huid kun je na de bindweefselmassage de Intense Force 2 argan oil gebruiken om de huid extra te stimuleren.

Voor het allerbeste resultaat: Pas de bindweefselmassage ook regelmatig zelf thuis toe m.b.v. de PUURR bindweefselrollers!

PUURR Cleaning Brush Pad

Siliconen pad voor een diepere reiniging. Het stimuleert tevens de doorbloeding voor een betere opname van de voedingsstoffen. 

Gebruik i.c.m. een peeling!


PUURR Konnyaku Sponge

Een zachte en heerlijke spons, die gebruikt wordt voor de dagelijkse reiniging van de huid. Het balanceert de pH van de huid, verwijdert dode huidcellen zacht, reinigt en stimuleert de huid doorbloeding. De zachte en hydraterende spons is gemaakt van ruwe zijde vezels van Amorphophallus konjac wortel van de plant, en heeft een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen en aminozuren.    

Voordelen:

 • 100% natuurlijke konjac wortel
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Bevat vitaminen, mineralen en aminozuren
 • Herbalanceren
 • Exfoliëren
 • Reinigt
 • Stimuleert de bloedsomloop
 • Geschikt voor de droge en rijpe huid

De PUURR KONNYAKU SPONGE is er in 3 verschillende uitvoeringen:

 • Black: Zwarte Bamboo voor de vettere huidtype's, is een anti-oxydant, reduceert talg en vermindert meeeters. 
 • White: 100% pure Konnyaku voor alle huidtype’s, zelfs de zeer gevoelige huidtype’s, werkt voedend en hydraterend.
 • Green: Groene Thee voor de normale en gecombineerde huidtype's, zuivert de huid tot diep in de poriën.

PUURR Scrub Booster

Om uw huid optimaal voor te bereiden en haar te voeden… Scrub Booster zorgt voor een optimaal resultaat welke de huid door en door verzorgt. Eerst door haar diep te reinigen en daarna verzorgt het haar met de ultieme voeding uit de Argan olie. Verfijnde facial scrub met organische korrel. 

AHA: Deze fruitzuurpeeling bevordert de celvernieuwing. De huid wordt gladder en eventuele pigmentvlekken iets bleker. 

ARGAN: Is een echte booster voor de huid. Hoog gehalte aan Vitamine E die zorgt voor een mooie gezonde huid, gaat huidveroudering tegen door het revitaliseren van de cellen.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Glyceryl Oleate, Coco-glucoside, Hydrated Silica, Argania Spinosa Oil, Ginkgo Biloba, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid, Glucolic Acid, Malic Acid, Tartaric Acid, Pyruvic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Lactate, Citric Acid, Sodium PCA.

PUURR Intense Force 2 Skin & Hair Booster Argan

Deze 100 % argan olie bevat vitamine E, fenolen en fenolzuur, caroteen en squaleen.

Vitamine E is enorm belangrijk voor onze huid; het is een van de krachtigste anti-oxidanten en neutraliseert vrije radicalen die je huid kunnen beschadigen.

Daarnaast bestrijdt vitamine E ontstekingen en het hydrateert, waardoor het je huid heerlijk verzacht. Het voedt de cellen en vertraagt het verouderingsproces. 

Te gebruiken na een bindweefselmassage!

PUURR Intense Facial Oil

De Intense Facial Oil is een basis van Abrikozenpit olie (top anti verouderingsolie) met Vitamine C en E, deze twee vitamines versterken elkaar voor een optimale werking, het stimuleert collageen aanmaak (versteviging) en vermindert pigmentvlekken, acné, rosacea. Na klinisch onderzoek is bewezen dat na langdurig gebruik de huid steviger en egaler is geworden. 

Bevat 4% Vit. C

TIP! Ultieme combi voor de nacht: Breng eerst het Hyaluron concentraat aan, zodra deze volledig is opgenomen breng dan de Intense Facial Oil aan! 

Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof.
​De PUURR Intense Oil zit dus in een lichtdichte pompflacon !

BELANGRIJK SLUITEN NA ELK GEBRUIK!!!

Ingrediënten: Abrikozenpitolie, Vitamine C en E, een drupje etherische sinaasappelolie

PUURR Hyaluron Concentraat 2%

Een anti-aging concentraat met een hoog gehalte aan Hyaluronzuur. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid en is de basis van een collageenrijk weefsel, ze zorgt voor een huideigen herstel en het vasthouden van vocht waardoor er minder snel rimpels ontstaan. Naarmate we ouder worden neemt het huideigen hyalurongehalte af. Des te belangrijker om dit te kort aan te vullen! Wat doet het? Denk aan een perzikvelletje wat vocht te kort komt, die ziet er ook ouder uit! Verrijk de huid dagelijks met het concentraat onder de Day&Night crème en zie de huid weer stralen. Hij ziet er voller en gladder uit!

Gebruik:                                                                                                                  

-Dagelijks onder de Day&Night crème

-Na gebruik van Dermaroller

Alle actuele verkrijgbare PUURR producten zijn te vinden op: 

https://www.puurr.eu